5 maj 2018
15:00

Söderhamns FF

Referat: Fagersta Södra IK - Söderhamns FF

Södra tog sin första 3-poängare i årets serie då vi hemmaplan slog topplaget Söderhamn med 3-2 efter 3-1 i halvtid. Söderhamn hade tagit 3 raka segrar i serien innan laget åkte söderut mot Fagersta. Södra fick en pangstart i matchen då Sammy Elturk påpassligt rullar in bollen i öppet mål efter att Söderhamnmålisen gjort en jättetavla detta sker i den 3:e minuten. Södra fortsätter att trumma på och Max Holmberg gör 2 mål på 3 minuter och uttökar Södraledningen till 3-0 vid 2-0 målet så snurrar Wille Klase´n upp försvararna och släpper bollen till Max som dunkar in bollen i bortre hörnet. Endast 3 minuter senare så snurrar Wille upp försvaret ännu en gång och serverar Max bollen som bröstar in bollen bakom Söderhamnkeepern. Jocke Larsson är nära att uttöka Södras ledning men jockes frispark går strax över. Istället så sticker Söderhamn upp i ett anfall och får en frispark som man lyfter in i straffområdet som tillslut hamnar i södramålet , reducering kom i den 36:e minuten. Kristian Ekberg är nära att sätta dit bollen i slutet utav första men avslutet går strax utanför. Wille är också igenom men avslutet räddas av målvakten. Söderhamn får ett bra läge i slutet utav första men Bader Rais räddar lätt. Södraledning i halvtid med 3-1.

Södra tvingas att göra 2 byten i halvtid då David Finn Anderson och Essi Hosaini utgår med skadekänning.
Söderhamn kommer ut hårt och sätter press mot Södra som försvarar sig bra. Söderhamn har mycket boll inledningsvis utav andra halvlek utan att skapa nån het chans direkt. Istället så är Max Holmberg nära att bli 3-målsskytt efter ett fint förarbete utav Kristian Ekberg så lyfter Max över bollen i ett fint läge. I den 77:e minuten gör Söderhamn 2-3 och skapar nerv i matchen. Södra har ett par halvchanser på mål bl a så nickar wille mot mål men målisen räddar. Söderhamn får ett jätteläge att kvitterra men Bader Rais i södramålet gör en riktig "idioträddning" på skottet från 3 meter. Södra kontrar och wille är igenom men målisen i Söderhamn räddar avslutet. Söderhamn får en sista chans på övertid att kvittera men avslutet går nån centimeter utanför stolpen och södrakillarna kan jubla åt första segern i årets serie.

Första halveken var Södras bästa denna säsong och en ledning med mer än 3-1 hade inte varit orättvist . I andra halvlek så tog Söderhamn över lite mer då södra backade hem och var nära att kvittera i slutet utav matchen. en riktig krigar seger var det för Södra där alla bidrog till den viktiga segern . Planens giganter var Jimmy Jönsson i försvaret och Max Holmberg i anfallet , även Wille klasén var giftig framåt då han stod för 2 assist. Nästa match är mot suveräna serieledarna Kvarnsveden på bortaplan nästkommande lördag, då hoppas vi att dem skadade lirarna från dagens match är tillgängliga.